Michigan Sportsman Forum banner
  • From treestands to ground blinds, all your hunting must-haves can be found at Bass Pro Shops. Shop Now.

Advertisement
61 - 73 of 73 Posts
Wiem, że osoba przede mną, która poluje na tę nieruchomość, stwierdziła, że w zeszłym roku trafiła 12 i w końcu wylosowała Red Oak. Teraz, to opiera się na jego informacjach, ale.
Tak, liczba punktów może się na pewno zmienić. Zależy to od tego, czy kwoty wzrosną, czy spadną. Wiem, że w jednostce Gwinn to się zmienia. Przewodnik po niedźwiedziach może w pewnym stopniu przewidywać, ale nie może być pewny.

Z mojego doświadczenia wynika, że 4 lub 5 punktów zapewni ci polowanie na niedźwiedzia w pierwszym sezonie w dowolnej z jednostek UP. Szanse są gdzieś wymienione na stronie DNR.

L & O
Zazwyczaj tak było. Zmieniło się to od czasu, gdy pozwolili nierezydentom ponownie tu polować i obniżyli limity w niektórych jednostkach.

Wierzę, że mam tylko 3 lub 4 punkty niedźwiedzie, więc jeszcze daleko od wylosowania jakichkolwiek pierwszych łowów.
Mam coś w rodzaju 19 lub 20 szans na łosie.
Uwielbiam mięso niedźwiedzie. Jestem za stary, żeby czekać 5, 6 lat na pozwolenie na niedźwiedzia. Jestem prawie gotowy, aby zacząć ubiegać się o trzecie polowania. Polowanie wcale nie byłoby mniej udane tam, gdzie polujemy, więc prawdopodobnie to zrobię po polowaniu w przyszłym roku. To 10 dni po drugich łowach. Niewielu myśliwych na niedźwiedzie poluje na naszym terenie. Żadni myśliwi z psami też tego nie robią, więc daty nie mają większego znaczenia.

Dla osób, które bardziej dbają o mięso niż o poroże, opcja byk lub krowa zapewnia znacznie lepsze szanse niż tylko byk. Jeśli wybierzesz tylko byka, bierzesz udział tylko w losowaniu byków (80 tagów dla obu płci). Jeśli zgłosisz się na byka lub krowę, bierzesz udział w losowaniu byków o 80 tagów, a jeśli nie zostaniesz wybrany do tagu byka, bierzesz udział w loterii tylko dla krów o 180 tagów, które są ważne tylko dla krów.

W 2024 roku loteria tylko dla byków miała łącznie 44 480 osób na 80 tagów (1 na 556 wnioskodawców otrzymuje tag). Losowanie tylko dla krów miało 18 516 osób ubiegających się o 180 tagów (1 na 103 wnioskodawców otrzymuje tag). Jeśli zgłosisz się na byka lub krowę, Twoje szanse są lepsze niż to, ponieważ wziąłeś udział w obu loteriach. Twoje szanse oczywiście rosną wraz z większą liczbą punktów preferencyjnych (zakładając, że jest to losowa loteria). Osoby z ponad 20 punktami preferencyjnymi poprawiają swoje szanse o ponad 2x.

Uwielbiam mięso niedźwiedzie. Starzeję się i nie mogę czekać 5,6 lat na pozwolenie na polowanie na niedźwiedzia. Jestem prawie gotowy, aby zacząć ubiegać się o trzecie polowania. Polowanie wcale nie byłoby mniej udane tam, gdzie polujemy, więc prawdopodobnie zacznę to robić po polowaniu w przyszłym roku. To 10 dni po drugich łowach. Niewielu myśliwych poluje na niedźwiedzie na naszym terenie. Żadni myśliwi z psami też tego nie robią, więc daty nie mają większego znaczenia.
Tak, trzecie polowania są dość łatwe do wylosowania.

Dostałem pozwolenie na łosia około 10 lat temu. (Po wiecznym aplikowaniu).
Miałem tylko pozwolenie na krowę, myślałem, że będzie łatwo... źle!!!!
Szczerze mówiąc, miałem ponad tuzin okazji w odległości 40 jardów, żeby strzelić do byka, ale nie mogłem.
Po około 5 dniach przeszedłem na karabin i zastrzeliłem pierwszą krowę, którą zobaczyłem (i pierwszą, do której w ogóle miałem okazję).
To niczym polowanie na łosie na zachodzie, ale wciąż warte doświadczenia i mięsa!

9 punktów postawionych dla Red Oak. Mam już dwa prywatne miejsca w odległości 10 minut od domu, oba z ciągłą aktywnością niedźwiedzi i trzecie 40 minut dalej. Jeśli zostanę wylosowany, spróbuję zorganizować jeszcze kilka. Pierwszym wyborem byłoby szczęście u Taty. Użyj traktora, aby się wszystkim zająć.

61 - 73 of 73 Posts